1 Αυγούστου 2015

Air Jordan VII (Bordeaux)

Κατά πως φαίνεται η Jordan Brand θεώρησε το 2015 ως την ιδανικότερη χρονιά για να μας "επανασυστήσει" ορισμένα από τα πιο διαχρονικότερα μοντέλα της επίσημης σειράς Jordan. Η αρχή έγινε με τη "Remastered" έκδοση του Air Jordan X με το ραμμένο 45άρι να επανεμφανίζεται μετά από σχεδόν είκοσι χρόνια ενώ λίγο αργότερα ακολούθησε η κυκλοφορία του κλασικού και θρυλικού Air Jordan 1 "ντυμένο" στα χρώματα των Chicago Bulls και χωρίς την παρουσία του Jumpman λογότυπου, ακριβώς δηλαδή όπως πρωτοεμφανίστηκε το 1985. Μπορεί τα δύο συγκεκριμένα μοντέλα να έκαναν πάταγο όμως για το φετινό καλοκαίρι τις εντυπώσεις έκλεψαν δύο og εκδόσεις του Air Jordan VII. Πρώτη έκανε την εμφάνισή της η έκδοση "Hare" για τον διασημότερο ήρωα κινουμένων σχεδίων, τον Bugs Bunny και πριν λίγες μέρες κυκλοφόρησε η "Bordeaux".
Το Air Jordan VII "Bordeaux" είναι μία απ' τις συνολικά πέντε og εκδοχές που κυκλοφόρησε το 1992 το πιο μινιμαλιστικό μοντέλο της διασημότερης signature σειράς. Το "Bordeaux" εμφανίστηκε αρχικά στα πρώτα διαφημιστικά σποτ της Nike για τη τηλεόραση ενώ εντός αγωνιστικού χώρου - ή παρκέ αν προτιμάτε - είδαμε να τα φορά ο MJ στο All Star Game του 1992 στο Orlando. Μπορεί σε εκείνο τον αγώνα ο Αέρινος να σκόραρε 18 πόντους και να μοίρασε 5 ασίστ, αδιαμφισβήτητος πρωταγωνιστής όμως υπήρξε ο τεράστιος Magic Johnson που έπαιξε το πρώτο του αγώνα μετά το Νοέμβριο του 1991 όπου και ανακοίνωσε την απόσυρσή του από το μπάσκετ όντας φορέας του ιού HIV. Εξωαγωνιστικά η μαυρογκρί έκδοση του έβδομου Air εμφανίστηκε και σε μουσικό βίντεο κλιπ, στο πασίγνωστο "Jam" του Michael Jackson.
Το φετινό Air Jordan VII "Bordeaux" θεωρείται από πολλούς ως η ακριβέστερη έκδοση του μοντέλου που φόρεσε ο MJ το 1992 καθώς αυτή που κυκλοφόρησε πριν τέσσερα χρόνια διέφερε μόνο σε ότι έχει να κάνει με το χρώμα που επιλέχθηκε να βαφτεί περιμετρικά η σόλα. Φυσικά όσοι επιθυμούν μια εκτενέστερη αναφορά σχετικά με το μινιμαλιστικό Air Jordan VII, δεν έχουν παρά να κλικάρουν στην παρακάτω διεύθυνση ώστε να οδηγηθούν στο προπέρσινο άρθρο του ιστολογίου.